perjantai 29. elokuuta 2014

Internet kotikäytössä

Laajakaistojen vertailua ja hintoja

Elisa/Saunalahti

Elisa Oyj on suomalainen pörssiyhtiö. Yhtiö tarjoaa lanka- ja matkapuhelinliittymiä sekä kiinteitä- ja mobiililaajakaistaliittymiä eri tuotenimillä ja brändeillä. Lisäksi palveluvalikoimaan kuuluvat kaapelitelevisioliittymät ja muut erityisesti liittymätuotteiden kanssa toimivat palvelut. Yhtiö on muodostunut yritysmuodon muutosten, yrityskauppojen ja fuusioiden tuloksena entisestä Helsingin Puhelinyhdistyksestä.
Konsernin palveluihin kuuluvat ADSL- ja mobiililaajakaistaliittymät brandeillä Elisa ja Saunalahti, kaapelimodeemiliittymät brandillä Elisa ja Saunalahti, GSM-liittymät brandeillä Elisa, KolumbusSaunalahti ja EUnet Finland, kiinteät puhelinliittymät brändeillä Elisa, Saunalahti, EUnet Finland ja tietoliikennepalvelut yrityksille brandeillä Elisa ja EUnet Finland. Kuluttajille kiinteitä puhelinliittymiä Elisa tarjoaa pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Riihimäellä, Jyväskylässä ja Joensuussa (ei Kiihtelys- eikä Tuupovaarassa). Yrityksille kiinteitä puhelinliittymiä Elisa tarjoaa valtakunnallisesti brandeilla Elisa ja EUnet Finland.

Saunalahden nopein laajakaista yhteys näyttäisi olevan Mobiililaajakaista 4G Super, jonka maximinopeus on 100Mb/s, avausmaksu 3,90€, ja kuukausimaksu 29,80€kk.

Dna

Dna Oy on suomalainen teleoperaattori, joka aloitti toimintansa vuonna 2007. Se muodostui Finnet Oy:n ja kuuden paikallisen puhelinyhtiön fuusion tuloksena. Yhtiöön tuli matkaviestinliiketoiminnan ohelle vahva kiinteän verkon liiketoiminta, joka sisältää puheen, datan, kaapeli-tv:n ja turvallisuuspalvelut sekä kodeille että yrityksille.
DNA:lla on kiinteää puhelinverkkoa Varsinais-SuomessaSatakunnassaLänsi-UudellamaallaPäijät-HämeessäPohjois-SavossaPohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa. Yhtiöllä on koko maan kattava matkapuhelinverkko. DNA tuottaa myös kaapeli-tv-palveluita. Yhtiöllä on yli 3 miljoonaa asiakasta. Dna:n mainonta on ajoittain räväkkää ja on herättänyt toisinaan julkista keskustelua.

Dna:n nopein laajakaista näyttää olevan DNA Welho Überkaista jonka maximinopeus on 350Mb/s, hinta on 59,90€kk, mutta tarjouksen mukaan ensimmäiset 6kk maksavat 9,90€kk.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti