tiistai 3. helmikuuta 2015

Tunnista riskitekijät

Hlöt

Kaikkia vieraita ihmisiä on syytä epäillä, sillä kuka tahansa voi päästä käsiksi vartioimattomalle koneelle tai kurkkia toimiasi olkasi ylitse. On myös mahdollista että joku yrittää vakoilla/hakkeroida konettasi julkisissa verkoissa, kuten vaikka kahvilassa.

Varkauksia ja hakkerointia voidaan välttää pitämällä huoli siitä että kukaan ei pääse käsiksi laitteeseen sekä välttämällä julkisiin verkkoihin yhdistämistä.

Järjestäytynyttä rikollisuutta, kuten nettihuijauksia ja epäilyttäviä linkkejä tulee välttää.

Käyttäjä itse voidaan myös luetella riskitekijäksi.

Älä päästä niitä kakaroita koneelle.


Laitteet

Hakkerit käyttävät tietokonetta tai vastaavaa laitetta muiden koneiden hakkerointiin, niitä vastaan voi olla hankala puolustautua, sillä salasana voi olla helposti murrettavissa ja palomuuri ohitettavissa, siksi on tärkeää välttää julkisten verkkojen käyttöä, tai varmistaa ettei epäilyttäviä Metrimakeja luimuile nurkissa naputtelemassa kannettavalla ja käydä tarvittaessa tempaisemaan niiltä nenä poskelle.

Saattaa olla parempi idea yhdistää nettiin omalla kännykällä jos mahdollista ja jos yhteyden suojaa salasanalla, sekä välttää henkilökohtaisten tietojen kirjoittamista.

Jos oiken haluaa ruveta hifistelemään, voinee mobiililaitteisiin hankkia pimentävän kalvon jolloin ruutua ei näe kuin tietystä kulmasta.


Ohjelmistot

Ohjelmistoja ladatessa on riski että mukana tulee viruksia, etenkin kaiken maailman torrentti/waretus ohjelmat saattavat jatkuvasti altistaa koneen viruksille tai muille riskeille.

Riskejä voidaan pienentää valikoimalla tarkasti ladattavat ohjelmat ja käyttämällä ne virustarkistuksen kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti